Om os
Herunder finder du diverse oplysninger om Din Boligadvokat, samt vores moderselskab Komplext.
------
1. BBR-ejermeddelelse I henhold til lovgivningen har enhver bygningsejer pligt til, at indberette en række oplysninger til Bolig og bygningsregistret. Man har endvidere pligt til at sikre, at de oplysninger der allerede er registreret er korrekte.
Det varierer fra kommune til kommune hvilke oplysninger kommunen ønsker indberettet. Din boligadvokat sikrer, at BBR-registrets oplysninger kommer frem til dig.
2. Byggeteknisk rådgivning I forbindelse med en bolighandel er det op til sælger, at bestemme om denne ønsker at være be-skyttet af lovens forbrugerbeskyttelsesregler om ansvarsbegrænsning. Såfremt sælger ønsker dette, skal han sørge for, at der udarbejdes en behørig tilstandsrapport og en behørig elinstallationsrapport ligesom sælger skal fremskaffe et ejerskifteforsikringstilbud og betale halvdelen af ejerskifteforsikringspræmien.
Vi tilråder meget ofte, at køber der ikke selv er i besiddelse af bygningskyndig sagkundskab ind-henter supplerende teknisk bistand fra egen byggesagkyndig. DinBoligadvokat er i stand til, at anvise pålidelig byggeteknisk bistand såfremt dette ønskes.
3. Bankgaranti Sædvanligvis skal en køber dokumentere, at være i stand til at betale købesummen på den købte ejendom. Denne dokumentation sker oftest i form af at købers pengeinstitut stiller garanti for, at køber er i stand til at betale købesummen på overtagelsesdagen. Du bør tale med dit pengeinstitut før du kaster dig ud i købsforhandlinger.
En bankgaranti koster penge og du må aftale omkostningerne med dit pengeinstitut. DinBoligad-vokat er dig gerne behjælpelig hermed.
4. Deponering Det er helt afgørende for en tryg bolighandel, at købesummen ikke frigives til sælger før der er sikkerhed for, at sælger kan aflevere ejendommen til køber. Alle købsaftaler indeholder bestem-melser om deponering og bestemmelser om hvornår købesummen kan frigives og hvem der kan bestemme, at dette sker. I alle handler hvori DinBoligadvokat medvirker vil købesummen først være at frigive til sælger når der enten er tinglyst anmærkningsfrit skøde til køber eller der fore-lægger fuldstændig sikkerhed for, at køber vil modtage et sådant.
5. Ejendomsdatarapport Ejendomsdatarapport er en samlet opstilling over alle forhold der i det offentlige er registreret vedr. en bestemt ejendom. Ejendomsdatarapporten er et meget vigtigt dokument i enhver handel og vil blive gennemgået grundigt af DinBoligadvokat før denne kan godkende en handel.
6. Elrapport En elinstallationsrapport beskriver, hvorvidt ejendommens elistallationer er iorden eller ej. Rappor-ten er nødvendig såfremt sælger ønsker at være omfattet af forbrugerbeskyttelseslovens an-svarsbegrænsning.
7. Energimærke Energimærket er udarbejdet af en energikonsulent og er i dag lovpligtig og skal foreligge før en ejendom kan markedsføres af en professionel ejendomsmægler. Energimærket angiver forskelli-ge besparelsesforslag samt ejendommens skønnede varmeforbrug beregnet efter standardisere-de normer. Det kan endvidere konstateres, hvorledes ejendommens forbrug skønnes i forhold til andre ejendomme.
8. Fortrydelsesret Ved køb af bolig har køber en lovmæssig fortrydelsesret der gælder 6 hverdage, at regne fra købsaftalens underskrift. I forbindelse med underskrift på købsaftalen, har køber tillige skrevet under på et dokument om fortrydelsesret, hvoraf det fremgår hvad det koster for ham at benytte fortrydelsesretten. Sædvanligvis vil omkostningerne være 1% af den aftale handelspris.
DinBoligadvokat anbefaler at du sørger for, at der i købsaftalen indsættes et forbehold om advo-katgodkendelse. Dette giver dig mulighed for at kunne træde tilbage fra handlen uden at betale omkostninger såfremt handlen måtte indeholde byrdefulde elemeter som du ikke kan godkend. Du skal huske at fristerne for fortrydelsesret er lovmæssigt fastsatte, hvorimod fristen for advo-katforbeholdets anvendelse alene er fastsat ved aftale.
9. Købsaftale købsaftalen er handlens vigtigste centrale dokument. I denne er handelsvilkårene aftalt og det er i denne at du skal sørge for, at alle aftaler, som du indgår med sælger eller med ejendomsmægle-ren skrifteligt bliver kodificeret. Mundtlige aftaler og mundtlige løfter kan sjældent bevises, når DinBoligadvokat gennemgår handlen i forbindelse med godkendelse af denne, vil du blive spurgt, om der foreligger mundtlige aftaler der ikke har fundet skriftligt udtryk. DinBoligadvokat vil i såfald sørge for, at disse skrifteligt noteres.
10. Kurssikring Det er i dag muligt, at finansiere et boligkøb ved optagelse af realkreditlån svarende til 80% af købesummen. Realkreditlån er som oftest baseret på obligationer, der handles på Københavns fondsbørs. Da obligationskurserne fastsættes løbende ud fra forholdet udbud og efterspørgsel kan der være betydelig usikkerhed om en fremtidig kursudvikling. Det er for at undgå denne usikker-hed mulighed for, at indgå særlige aftaler enten med sit pengeinstitut eller med kreditforeningen der lægger kurserne fast.
11. Salgsopstilling Før en ejendom udbydes til salg skal sælgers ejendomsmægler udarbejde en skematisk oversigt der indeholder ejendommens vigtigste nøgletal og en beskrivelse af ejendommen. Salgsopstillin-gen er kun i det omfang der i købsaftalen er henvist direkte til denne en del af købsaftalen. Der kan således normalt ikke støttes ret på oplysninger i en salgsopstilling.
12. Samejeoverenskomst En samejeoverenskomst indgås imellem papirløst samlevende der ønsker at sikre at særlige afta-ler mellem disse opnår og bevarer retsgyldighed.
Der kan være tale om et utal af forskellige forhold, men meget ofte drejer det sig om forhold knyt-tet til den fremtidige fælles økonomi. Aftaler imellem ægtefæller om samme forhold skal typisk, for at være gyldige, indgås ved ægtepagt.
13. Skilsmisse og samlivsophør I forbindelse med skilsmisse eller samlivsophør vil det ofte være nødvendigt at få ordnet de ting-lysningsmæssige forhold vedrørende den fælles bolig. Såfremt der allerede er indgået en rimelig aftale herom imellem jer kan DinBoligadvokat sørge for, at denne tinglysningsmæssigt registreres korrekt. Såfremt der er tvist imellem jer, kan ingen advokat repræsentere jer begge.
14. Testamente Testamente kan være relevant uanset om man er gift eller alene bor papirløst sammen. DinBolig-advokat rådgiver dig kyndigt om alle familie og arveretslige forhold.
15. Ægtepagt En ægtepagt er en aftale imellem ægtefæller, der ønsker en anden formuedeling ved død, skils-misse eller separation der følger af den sædvanlige ægteskabelige og arveretlige lovgivning.
Betydelige gaver imellem ægtefæller skal ydes ved ægtepagt for at være gyldige, men ægtepag-ten kan være relevant at oprette i mange situationer. Det er vigtigt at være opmærksom på, at der kan være betydelige konsekvenser ved at oprette en ægtepagt.
Det er derfor vigtigt at altid at søge advokatbistand før du opretter en ægtepagt.