Din Boligadvokats Guide Før Boligkøb

Mange boligkøbere føler sig ofte vildledt eller fejlinformeret, når de handler bolig. Søndag efter søndag suser danskere rundt i landet på udkig efter en ny bolig, sammen med ivrige ejendomsmæglere. Rundt regnet 60.000 ejerboliger er ifølge Realkreditsrådets boligudbudsstatistik til salg i Danmark lige nu. Ofte føler boligkøbere sig vildledt, når husdrømmene skal opfyldes.

Du skal være opmærksom på følgende:

 

1) Ejendomsmægleren er sælgers rådgiver.
Mange boligkøbere tror fejlagtigt, at ejendomsmægleren er uafhængig, men dette er ikke tilfældet. Hvis man som køber ønsker rådgivning i forbindelse med et køb er det derfor en god idé, at alliere sig med en uafhængig boligrådgiver. Den bedste boligrådgiver du kan få er en certificeret boligadvokat. Så er du sikker på at denne har ekspertise på boligområdet.


2) Brug tilstandsrapporten
Det er en god idé at sætte sig ind i tilstandsrapporten for ejendommen. Den fortæller hvilke skader der er, hvor mange skader der og hvor alvorlige disse måtte være, samt hvor meget det vil koste at udbedre. Det er ikke nødvendigvis sådan at K2’ere er bedre end K3’ere. Søg gerne råd hos en håndværker i forhold til hvad evt. udbedringer vil koste, og brug det i forhandlinger om boligens pris.


3) Undersøg markedet
Se dig godt for. Dan et overblik over markedet. Tjek de forskellige boligsider på nettet og se hvad andre boliger er sat til salg for, og sørg for at se mange boliger. Kun på dén kan du bedst spore dig ind på, hvad der er den helt rigtige bolig for dig.

 
4) Søg rådgivning inden du skriver købsaftalen under
Det er en god ide at få din boligadvokat til at gennemgå købsaftalen inden du skriver under. Din boligadvokat har langt bedre mulighed for at kunne hjælpe dig igennem boligkøbets forskellige faser, og sikre at du indgår købsaftale på fornuftige vilkår, såfremt han gennemgår kontrakten før underskrift.
Såfremt du ikke har mulighed for at sikre dig dette, skal du som minimum sikre dig at der er et såkaldt advokatforbehold i købsaftalen. På den måde har du mulighed for at komme ud af en købsaftale, såfremt vilkårene i købet er urimelige eller ikke er som du forestillede dig.

 
5) Hver part skal have sin rådgiver
Det er vigtigt at den rådgiver du har valgt ikke har sammenfaldende interesser med sælger, eller sælgers rådgiver. Såfremt du vælger en certificeret boligadvokat som din rådgiver er du sikker på, at du har en rådgiver der alene varetager dine interesser. Din boligadvokat er uafhængig af alle andre interesser end dine, og han modtager således ikke provisioner eller skjulte indtægter fra nogen – det være sig hverken banker, forsikringsselskaber, realkreditsinstitutioner, ejendomsmæglere eller lignende.


Din boligadvokat vil alene varetage dine interesser.

Såfremt du følger ovennævnte enkelte råd, har du garderet dig så godt som du kan i mod skjulte overraskelser, og du har de bedst mulige chancer for at få en god oplevelse ud af dit boligkøb.

 

Book et gratis formøde hos Din Boligadvokat.

Kontakt

  (+45) 96 31 88 00

  mo@96318800.dk

CVR: 30568346

Gabels Torv 5,  9000 Aalborg - Danmark

© Din boligadvokat 2020